Compex

Compex je švicarski brend koji je kroz razdoblje od 30 godina izgradio neusporedivu stručnost u području liječenja boli, oblikovanja i sportskog treninga. Compex je vodeća tehnologija na području elektrostimulacije, te vrlo bitna i potrebna zdravstvenim radnicima u fizikalnoj i medicinskoj rehabilitaciji, ali i rekreativcima i vrhunskim profesionalnim sportašima. U svijetu sporta je najpoznatija i najučinkovitija tehnologija mišićne elektrostimulacije za izvođenje treninga, mišićnog oporavka, za prevenciju i tretiranje ozljeda, liječenje boli.

Njihovu učinkovitost potkrepljuju klinička ispitivanja, Compex je dobitnik niza tehnoloških, funkcionalnih i dizajnerskih nagrada u svijetu. U suradnji sa švedskim CEFAR-om, vodećim svjetskim istraživačem i proizvođačem elektrostimulatora, Compex predstavlja ubjedljivo vodeću tehnologiju na tom području.

Mišićna stimulacija može se koristiti od najranijih trenutaka nakon povrede ili operacije sve do najzahtjevnijih sportskih aktivnosti. Također je učinkovit kod otklanjanja različitih bolnih stanja i aktivne regeneracije sportaša nakon treninga. Od sada nadalje, svaki je program napravljen upravo za Vas.

Elektrostimulacija mišića je tehnika koja kontrahira mišiće električnim impulsima. Oni djeluju na mišić na način da reproduciraju prirodnu kontrakciju, takvu kakva se postiže fizičkom aktivnošću. Compex mišićni stimulatori reproduciraju u potpunosti jednake fiziološke učinke na motorički živac kao što ih reproducira mozak i uzrokuju da se mišić napne. Ljudski mišić ne zna od kud signal koji podražuje njen motorni živac dolazi, a signal od mišića postigne točno traženi učinak. Mozak neprestano proizvodi takve naredbe, koje se u obliku točno odmjerenog broja signala u minuti preko kralježnice prenose na motorički živac, nakon čega dolazi do kontrakcije mišića.

Elektrostimulacija mišića može se koristiti za poboljšanje natjecateljskog nastupa, bez obzira na to kojim se sportom bavimo. 

1. Možemo ciljano trenirati sposobnost mišića i npr. eksplozivnost, izdržljivost, brzinsku izdržljivost, statičku snagu itd.

2. Oblikovanje tijela – pravilnim izborom programa na instrumentu možemo povećati volumen svojih mišića, skladno ih razvijati i poništiti određene mane u pokretu.

3. Bolja i brža regeneracija – regeneraciju treba izvoditi svaki sportaš nakon napornih natjecanja i treninga, a to posebno znači za sportove izdržljivosti.

4. Uklanjanje bolova – elektrostimulacijom ne možemo otkloniti uzrok boli, ali možemo u potpunosti ukloniti osjećaj boli (programi TENS).

5. Sprečevanje atrofije i opadanje volumena i mišićne snage radi neaktivnosti u vremenu od povrede do operacije ili kad zbog povrede ne možemo aktivno izvoditi kontrakcije određenih mišića (nadomještanje onih tipova treninga koje radi povrede ne možemo uspješno izvoditi).

Rezervirajte svoj termin na broj telefona 091 949 8440 ili e-mailom na dajana-fizio@hotmail.com

Kontaktirajte nas