DNS

DNS – Dinamička neuromuskularna stabilizacija – metoda bazirana na razvojnoj kineziologiji.

Što je DNS?
DNS je metoda Praške škole rehabilitacije i jedna od najmodernijih metoda duboke stabilizacije lokomotornog sustava.

Kome je namjenjena?
Svima koji imaju problema sa kralježnicom: skolioze, kifoze, hernije diska, kod kroničnih bolova, mišićnog disbalansa, kod neuroloških oboljenja kako bi smo poboljšali ravnotežu i stabilnost trupa, također i kod sportaša kako bi smo poboljšali performanse i prevenirali ozljede. DNS koristi i potpuno zdravim osobama u smislu prevencije bilo kakvih problema sa kralježnicom i lokomotornim sustavom.

Kako izgleda DNS tretman?
DNS tretman sastoji se od dijagnostičkih testova, vježbi uz edukaciju koje će klijent kasnije sam provoditi kako bi poboljšao svoje disanje, posturu i kretanje te po potrebi i manualne tehnike.

Neurološki sustav uspostavlja obrasce koji kontroliraju našu posturu i kretanje. Ova motorna kontrola uspostavlja se tijekom prvih godina života. Zbog toga, Praška škola naglašava neurorazvojne aspekte motoričke kontrole kako bi se procjenila i korigirala disfunkcija lokomotornog sustava i pridruženi simptomi. Prašku školu rehabilitacije i manualne medicine osnovali su ključni neurolozi i fizijatri koji su bili od velikog značaja za rehabilitacijski pokret 20.stoljeća: profesori Vaclav Vojta, Karel Lewit, Vladimir Janda i Frantisek Vele.

Na temelju revolucionarnih neurorazvojnih i rehabilitacijskih načela koje su opisali navedeni profesori, Pavel Kolar je organizirao novu generaciju kliničkih protokola koji su osmišljeni za obnavljanje i stabilizaciju lokomotorne funkcije. Ovaj novi pristup rehabilitaciji naziva se dinamička neuromuskularna stabilizacija – DNS.

Rezervirajte svoj termin na broj telefona 091 949 8440 ili e-mailom na dajana-fizio@hotmail.com

Kontaktirajte nas