Masaže

Masaža je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanja zdravlja, bez obzira o kojoj je tehnici masaže riječ, njezin učinak mora biti tjelesno i duhovno rasterećenje i duboka relaksacija. Ime joj potječe od arapske riječi massa što znači dodir. Izazvani dodirom, milijuni receptora u koži šalju signale mozgu koji reagira poticajem na lučenje endorfina, hormona sreće i dobrog raspoloženja. Upravo zato, masaža snažno djeluje na živčani sustav jer smiruje nervozu i smanjuje razinu štetnih (stresnih) hormona u organizmu. Znamo da je stres, jedan od pratećih problema današnjice od kojeg patimo gotovo svi, ujedno i uzrok mnogih zdravstvenih problema i bolesti u kojima prednjače hormonalne te kardiovaskularne. Stoga je masaža odličan prirodni put za rješavanje stresa i prevenciju mnogih bolesti.

Masaže koje nudimo:

KLASIČNA MASAŽA

Učinak masaže svakako upotpunjavaju mirisne esencije koje opuštaju duh i tijelo. Masaža utječe na mišiće tako da se rastežu i skupljaju, postaju opušteniji, uklanjaju se iz njih mliječne kiseline koje inače dovode do bolova i grčeva u mišićima.

SPORTSKA MASAŽA

Namijenjena ja svima koji se bave sportom ili nekim drugim oblikom naporne tjelesne aktivnosti. Omogućiti će pripremu mišića za trening ili kvalitetno opuštanje nakon treninga. Ona održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim ozljedama, povećava opseg kretnji, snagu ozlijeđenih mišića, ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi i čini nas spremnijima na nove i bolje rezultate. Krajnji cilj ove masaže je postizanje duboke dekontrakcije, tj. opuštanja mišića. Spada među intenzivnije masaže jačeg pritiska.

VEZIVNO-TKIVNA MASAŽA

Masažu refleksnih zona otkrila je fizioterapeutkinja Elizabeth Dicke 1929. godine. Otkrila je da se u domeni kože i potkožnog vezivnog tkiva nalaze refleksne zone boli za muskulaturu i unutrašnje organe. Vezivno tkivna masaža manipulativna je tehnika koja isteže vezivno tkivo, vraća mobilnost dermisu i hipodermisu te pridonosi preoblikovanju kolagena. Često se opisuje kao neuralna terapija zbog snažnog refleksnog učinka.

ANTICELULITNA MASAŽA

Anticelulitna masaža ima snažne pokrete, zbog čega već nakon nekoliko tretmana dolazi do vidljivih rezultata. Poboljšava se cirkulacija i izbacujemo toksine i višak tekućine iz tijela djelovanjem na limfni sustav.

MASAŽA ZA TRUDNICE

Trudnoća nije razlog da žena više ne može uživati u blagodatima masaže. Baš naprotiv, bol u leđima i nogama uobičajena je tokom trudnoće, možemo je smanjiti masažom kako bi smo opustili napete mišiće i pružili trudnici emotivnu podršku kako bi se osjećala ugodno u svojoj koži dok se privikava na novi izgled svoga tijela. Masažu radimo isključivo baznim uljima uz dodatak eteričnog ulja lavande za opuštanje.

MADEROTERAPIJA

Maderoterapija je anticelulitna masažna tehnika kritičnih zona koja se radi sa drvenim valjcima – oklagijama. Metoda je nastala devedesetih godina prošlog stoljeća u Kolumbiji, osim na celulit djeluje i na smanjen tonus mišića, zadržavanje vode i slabu cirkulaciju.

TERAPIJSKA MASAŽA

Vrsta masaže koja pomaže kod bolova i napetosti mišića te smanjenog opsega pokreta. Osim uobičajenih pokreta kao kod klasične masaže, uključuje i laganu mobilizaciju koštano zglobnih struktura kako bi poboljšali trenutno stanje.

JESENSKA HARMONIJA

Aroma masaža cijelog tijela u trajanju od 60min, eterična ulja koja koristimo su naranča, cimet i klinčić.

BOŽIĆNA BAJKA

Aroma masaža cijelog tijela u trajanju od 60min, eterična ulja koja koristimo su jabuka, cimet i klinčić.

ZIMSKA BAJKA

Aroma masaža cijelog tijela u trajanju od 60min, eterična ulja koja koristimo su jabuka, naranča, cimet i klinčić.

COCO LOCO

Masaža cijelog tijela sa organskim uljem kokosa u trajanju od 60min.

MEDITERANSKI SAN

Aroma masaža cijelog tijela u trajanju od 80min uključuje masažu cijelog tijela, lica, vlasišta i dekoltea i refleksološku masažu stopala eteričnim uljima lavande, limuna i ružmarina, piling leđa, te masku od maslinovog ulja

CHOCO LOCO

Aroma masaža cijelog tijela od 60min eteričnim uljem sa mirisom čokolade i za kraj maslacem za tijelo od kakaovca + piling leđa.

AYURVEDA RITUAL

Masaža cijelog tijela u trajanju od 60min eteričnim uljima pačulija, ružinog drva i bergamota te piling i maska za leđa od kurkume i kokosovog mlijeka.

BOŽANSTVENA MASAŽA

Aroma masaža cijelog tijela u trajanju od 80min. Uključuje masažu lica, vlasišta i dekoltea te refleksološku masažu stopala eteričnim uljem ylang ylang-a i lavande te piling od ružičaste soli za leđa i revitalizirajuću masažnu masku za cijelo tijelo od kokosa sa hijaluronskom kiselinom i kolagenom

POZDRAV IZ PROVANSE

Aroma masaža cijelog tijela u trajanju od 60min baznim uljem badema i eteričnim uljem lavande te piling za leđa od ružičaste soli.

ČAROBNI ORIJENT

Aroma spa masaža cijelog tijela eteričnim uljima lotosa i mandarine te piling i maska za leđa od kineskog zelenog čaja u trajanju od 60min.

SWEETHEART

Aroma masaža cijelog tijela eteričnim uljima naranče i sandala u trajanju od 60min.

LJETNA RAPSODIJA

Aroma spa masaža cijelog tijela organskim uljem kokosa i eteričnim uljem ylang ylang-a u trajanju od 60min.

MIRISI INDIJE

Aroma spa masaža cijelog tijela eteričnim uljima lotosa i ružinog drva sa tretmanom lica (piling, maska, masaža lica) u trajanju od 90min.

DODIR MORA

Masaža cijelog tijela eteričnim uljima mente i čajevca te piling i maska za leđa sa morskim mineralima u trajanju od 60min.

BLAGDANSKA RAPSODIJA

Aroma masaža cijelog tijela toplim eteričnim uljima – vanilija, bergamot i ružino drvo. Trajanje masaže je 60min.

Rezervirajte svoj termin na broj telefona 091 949 8440 ili e-mailom na dajana-fizio@hotmail.com

Kontaktirajte nas