Postnatalni pilates - vježbe nakon poroda

Vježbanje se preporučuje svakoj ženi koja je rodila, posebno višerotkinjama, jer je kod njih rizik od pojave raznih komplikacija puno veći. Tijelo žene tokom devet mjeseci trudnoće prolazi kroz brojne promjene, te je za povratak tijela na stanje prije trudnoće potrebno barem toliko. Koliko vremena će biti potrebno ovisi o mnogim faktorima, o tome da li je trudnica vježbala prije i tokom trudnoće te da li je porođaj bio izvršen vaginalno ili carskim rezom.
 
Prilikom prvog dolaska, testiramo dijastazu trbušnih mišića te ovisno o rezultatu testa, odabiremo najprikladniji plan vježbanja. Vježbati se može početi već nakon prve ginekološke kontrole nakon porođaja, ako to liječnik odobri. Većina žena želi nakon poroda postići formu i izgled kakav su imale prije trudnoće, smanjiti trbuh, zategnuti tijelo te se ponovno osjećati dobro u svojoj koži. 

Ono o čemu također trebamo voditi računa je kako vježbanjem prevenirati i ukloniti povećanu dijastazu, različite disfunkcije mišićnog dna zdjelice poput oslabljene kontrole mokrenja te probleme sa leđima zbog nošenja djeteta i zauzimanja neudobnih položaja tijela tijekom brige o njemu.
 
Vježbe se odvijaju individualno ili u malim grupama sa različitim rekvizitima pod vodstvom prvostupnice fizioterapije. Za konzultacije, javite nam se na 091 949 8440.

Rezervirajte svoj termin na broj telefona 091 949 8440 ili e-mailom na dajana-fizio@hotmail.com

Kontaktirajte nas