Vježbe za trudnice

Trudnoća je razdoblje brojnih fizioloških, tjelesnih, psihičkih i emotivnih promjena, doba kada žena mora nanovo upoznavati svoje tijelo koje iz mjeseca u mjesec prolazi kroz višestruke izmjene i adaptacije na novonastalo stanje. U trudnoći dolazi do stalnog porasta tjelesne težine i povećanja trbuha, zbog čega se težište tijela postepeno seli prema naprijed.

Posljedica toga su gubitak ravnoteže i pojačana lumbalna lordoza zbog koje dolazi do bolova u križima tokom trudnoće. Vježbanje poboljšava imunitet, cirkulaciju, podiže razinu energije, povećava kardiorespiratorni kapacitet te ima mnogo drugih pozitivnih efekata među kojima je i bolje raspoloženje i dodatno upoznavanje vlastitog tijela i povezivanje majke i djeteta.

U našem studiju pod stručnim vodstvom fizioterapeuta održavamo satove za trudnice. Vježbe se održavaju u malim grupama do 5 trudnica, u jutarnjim terminima. Vježbe su prilagođene svim tromjesečjima, a vježba se do 8. mjeseca trudnoće. Radimo vježbe disanja, istezanja, jačanja, mobilizacije zdjelice, ravnoteže te vježbe za cirkulaciju.

Osim toga, u ponudi imamo i individualne satove u terminima po dogovoru gdje se u potpunosti posvetimo trudnici. Naravno, potrebno je konzultirati se sa liječnikom i provjeriti radi li se o urednoj trudnoći ili postoji neko stanje zbog kojeg bi vježbanje tokom trudnoće moglo biti kontraindicirano, a mirovanje preporučljivo.

Rezervirajte svoje mjesto na broj telefona 091 949 8440 ili e-mailom na dajana-fizio@hotmail.com

Kontaktirajte nas